![]() |
Bal Hakkında Yanlış Bildiklerimiz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bal Hakkında Yanlış BildiklerimizBal Hakkında Yanlış Bildiklerimiz Yaygın olarak bilinen kristalleşen bal şekerli bal yargısının tamamen yanlış olduğu bildirildi ![]() Engin Derebaşı yaptığı açıklamada, bal konusunda kamuoyunda çok sayıda doğru bilinen yanlış olduğunu belirtti ![]() ![]() ![]() ![]() Kristalize olmaya başlayan balı ev şartlarında tekrar eski haline döndürmek için 45-50 derecelik su banyosuyla muamele edilmesinin yeterli olacağını belirten Derebaşı,"Bu pratik metotta dikkat edilmesi gereken en önemli husus balın kendine has özelliklerini kaybetmemesi için direkt olarak ateşle muamele edilmemesidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yine kristalizasyonda yanlış olarak bilinen diğer bir konunun da soğuklukla kristalizasyon arasında doğru bir orantı düşüncesi olduğunu dile getiren Derebaşı, "Kristalizasyon 5-7 derecede başlamakta ve bu derecelerin altında saklandıklarında kristalleşme gecikmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|