![]() |
Sarımsak Çiğ Yemenin Faydaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sarımsak Çiğ Yemenin FaydalarıSarımsak Çiğ Yemenin Faydaları Grip virüslerinin vücutta çoğalmasını engelleyen maddeleri bol miktarda içeren sarımsağın, hastalığa yakalanmadan önce ve çiğ olarak yenmesi gerekiyor Sofralarımızdan eksik olmaması gereken, Türk mutfağının da vazgeçilmezleri arasında bulunan sarımsağın, sağlığa katkıları anlatmakla bitmiyor ![]() ![]() ![]() Ayrıca tansiyonu düşürmek için kullanılıyor ![]() ![]() Sarımsakta sıtma ve kansere karşı savaşta önemli rol oynayan bileşikler olduğu ortaya çıktı ![]() ![]() ![]() Ne işe yarar? Tansiyonu düşürür ve kansere karşı korur Sarımsağın bileşiminde şekerler, vitaminler (A, B, C), kükürtlü bir uçucu yağ ve bol allil sülfür bulunur ![]() ![]() Çok eski çağlardan beri biliniyor ve tedavide yararlanılıyor ![]() ![]() Antiseptik, iştah açıcı, tansiyon düşürücü, solucan düşürücü, idrar artırıcı, kan temizleyici etkileri vardır ![]() Antiseptik etkisi, içindeki allisinden ileri gelir ![]() Bakteriler üzerinde üremeyi azaltıcı ve öldürücü etkisi vardır ![]() Hemoroide faydalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|