![]() |
Düşmandan Dost Olmaz Hikayesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düşmandan Dost Olmaz HikayesiDüşmandan Dost Olmaz Hikayesi Akşam vakitleriydi… Güneş yeni batmış ve akşamın karanlık örtüsü her yeri kaplamıştı ![]() ![]() ![]() Yemeğini yemiş halde aheste aheste yürüyen hamam böceği de, pür dikkat kesilmiş ve tehlikelere karşı bütün önlemini almaya çalışmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Boşuna debelenme, sen benim avımsın… -Lütfen örümcek kardeş, benim bir tutam gövdem var, beni yiyip ne yapacaksın? -Bu doğanın kanunudur böcek kardeş, karnımı başka nasıl doyurabilirim? Bu lafları derken bile örümceğin ağzı sulanmış ve salyalarını akıta akıta yürümesini sürdürmüştü ![]() -Eyvah! Benim de sonum geldi… Kısık bir sesle söylemişti, ancak hamam böceği olanları takip etmiş ve örümceği duymuştu ![]() -Örümcek kardeş, ben seni bu akrepten kurtarırım, ancak beni salman koşuluyla… Başka çaresi olmadığını düşünen örümcek, hamam böceğini serbest bırakır ![]() ![]() ![]() -Afiyet olsun böcek kardeş… Yeme işlemi bittikten sonra örümcek konuşur: -Gel sana bir sarılayım böcek kardeş, beni büyük bir tehlikeden kurtardın… Gayet uzak durmaya çalışan hamam böceği konuşur: -Biraz önce doğanın kanunlarından bahsediyordun, o zaman işleyen kanunlar şimdi işlemeyecek mi? Ben sana söz verdiğim için bu akrebi ortadan kaldırdım, yoksa senin için değil ![]() Uzaklaşırken konuşmasını sürdürür: -Unutma ki: “Domuzdan post, düşmandan dost olmaz ![]() |
![]() |
![]() |
|