Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgisayar, etkilemesi, iletişimi, kullanımının

Bilgisayar Kullanımının İletişimi Etkilemesi

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bilgisayar Kullanımının İletişimi Etkilemesi

Bilgisayar iletişimi zor nesil yarattı

Yüksek teknoloji yeni nesilin başkalarıyla iletişimden yoksun bireyler olmasına neden oluyor

Bilgisayar ve diğer yüksek teknoloji ürünleri düşünme yeteneğinden ve başkalarıyla iletişimden yoksun bir nesil yaratılmasına neden oluyor İngilterenin Oxford Üniversitesinde farmakoloji profesörü olan ve aynı zamanda IT teknolojilerinin beyin üzerindeki etkilerini araştıran Susan Greenfield, “Ekran karşısında sürekli edilgen konumda kalma, soyut düşünce, ifade kabiliyetini ve empati kurma yeteğini geriletiyor Buna Hiçkimselik Senaryosu adını verdim İnteraktif, sanal, iki boyutlu siber dünya, beyindeki kortekse ait gri maddeyi zayıflatıyor Bu da hayal kurma ve sebep-sonuç ilişkisi oluşturma gibi bilişsel özellikleri geriletiyor Sonuçta kendisini tanımama ve kişilikten yoksun olma gibi sorunlara yol açıyor” dedi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com