Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çocuklarımızı, etıketlemeyelım

Çocuklarımızı Etıketlemeyelım

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çocuklarımızı Etıketlemeyelım

çocuklarımızı etıketlemeyelım

Ailelerin yaptığı en büyük hatalardan biri de çocukları yalancı olarak etiketlemektir Bu âile içi terbiye yönünden çok kötü bir davranıştır Çünki çocuk bir süre sonra bu etiketi kabûl edip hep böyle davranmaya başlar Âile içi eğitimde en önemli faktörün ise çocuklara bir şeyleri söyleyerek öğretmek değil de yaparak eğitmektir Bu konuda yaşanmış şu örnek verilebilir:
Çocuklarına güzel örnek olmaya çalışan bir babanın 6 ve 7 yaşlarında iki tane oğlu varmış Baba çocuklarını hayvanât bahçesine götürüyor Hayvanât bahçesine girişte 6 yaşından büyükler için ücret alınıyor İçeri girerken baba gişe memuruna biri 7 yaşında diyor ve parasını veriyor Memur da ona dönüp şöyle diyor: “Birinin 7 yaşında olduğunu söylemesen ben bunların ikisinden de ücret almazdım Neden söyledin?” O zaman baba diyor ki; “Belki sen onların kaç yaşında olduğunu bilmiyorsun ama onlar biliyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com