Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çıkacaklara, tatiline, yurtdışı, öneriler

Yurtdışı Tatiline Çıkacaklara Öneriler

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yurtdışı Tatiline Çıkacaklara Öneriler

Yurtdışı tatiline çıkacaklara öneriler

Bu satırlarda, yurtdışındayken başınıza gelebilecek olumsuz durumlarda neler yapmanız gerektiği var

PASAPORTUNUZU KAYBEDERSENİZ
Hazırlıklı olun

Yolculuğa çıkmadan önce, kimliğinizi doğrulayacak; nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, adınıza düzenlenmiş kredi kartları ve pasaportunuzdaki sayfaların fotokopilerini, çantanızın bir köşesine yerleştirin

Elçiliğe başvurun

Sizinle seyahat eden ve pasaportunu kaybetmemiş bir arkadaşınız varsa, ondan, elçiliğe gitmesini rica edin O, size yardım ederken; siz de odanızda dinlenin, sakinleşin

Hızlı hareket edin

Pasaportların, kolaylıkla el değiştiren belgeler olduğunu unutmayın Pasaportunuzu bulan ya da çalan kişi, düşündüğünüz kadar iyi niyetli olmayabilir ve pasaportunuzu birilerine satabilir

Hiçbir şey imzalamayın

Dilini bildiğiniz bir ülkede dahi olsanız, herhangi bir belgeye asla imza atmayın

Az konuşun

Özellikle de dilini bilmediğiniz bir ülkede olduğunuzda, az konuşmak daha iyidir Sonuçta gözaltında olduğunuz için, ne söylerseniz söyleyin, durumunuzda bir değişiklik olmayacaktır

Talep edin

Elçiliğe telefon ederek, görevlilerden yardım isteyin Böyle bir durumda elçilik devreye girer, durumu takip eder ve gerekirse avukat tutar Bu yerel otoriteyle problem yaşamamanın en kestirme yoludur

YARALANIRSANIZ
Panik yapmayın

Ancak unutmayın ki, başınıza gelecek kazalara karşı hazırlıklı olmanız şart Trafik kazası, çeşitli yaralanmalar ve yanıklar, seyahat esnasında karşılaşabileceğiniz başlıca sorunlar olabilir Bu tip durumlarda, soluğu bir hastanede almanızda fayda var; durumunuz, ciddi olabilir

Yardım isteyin

Bilinciniz yerindeyse ve aşırı derecede kan kaybınız yoksa, kaldığınız otele geri dönün ve otel görevlisinden, sizi en yakın hastaneye yönlendirmesini isteyin Görevli sizinle ilgilenmiyorsa ya da ona güvenmiyorsanız, bulunduğunuz yerdeki büyükelçiliği arayabilirsiniz

Planlarınızı gözden geçirin

Sağlık durumunuz tatilinizi bitirmenize engel teşkil edecek nitelikteyse, tatili kısa keserek geri dönmenizi tavsiye ederiz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com