Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eserler, hakkında, hürrem, sultan, yapılan

Hürrem Sultan Hakkında Yapılan Eserler

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Erhan Afyoncu, Muhteşem Süleyman; Kanuni Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan, Yeditepe Yayınevi, İstanbul 2011

Moskof Cariye Hürrem, Demet Altınyeleklioğlunun Hürrem Sultan hakkındaki romanı

Joseph Haydn 63 Senfoni

Hürrem Sultan, 2003 yılında Star TVde yayınlanmış TV dizisi

Aşk-ı Hürrem, Can Atillanın dans tiyatrosu eseri

Muhteşem Yüzyıl, 2011 yılında Show TVde yayınlanıyor olan I Süleyman dönemini anlatan TV dizisi

Thomas M Prymak, “Roxolana: Wife of Suleiman the Magnificent,” Nashe zhyttia/Our Life, LII, 10 (New York, 1995), 15–20 A nicely illustrated popular-style article in English with a bibliography

Zygmunt Abrahamowicz, “Roksolana,” Polski Slownik Biograficzny, vo XXXI (Wroclaw-etc, 1988–89), 543–5 A well-informed article in Polish by a distinguished Polish Turkologist

Galina Yermolenko, “Roxolana: The Greatest Empresse of the East,” The Muslim World, 95, 2 (2005), 231–48 Makes good use of European, especially Italian, sources and is familiar with the literature in Ukrainian and Polish

There are many historical novels in English about Roxelana: Barbara Chase Ribouds Valide (1986); Alum Batis Harem Secrets (2008); Colin Falconer, Aileen Crawley (1981–83), and Louis Gardel (2003); Pawn in Frankincense, the fourth book of the Lymond Chronicles by Dorothy Dunnett; and pulp fiction author Robert E Howard in The Shadow of the Vulture imagined Roxelana to be sister to its fiery-tempered female protagonist, Red Sonya

For Ukrainian language novels, see Osyp Nazaruk (1930), Mykola Lazorsky (1965), Serhii Plachynda (1968), and Pavlo Zahrebelnyi (1980) (All reprinted recently)

There have been novels written in other languages: in French, a fictionalized biography by Willy Sperco (1972); in German, a novel by Johannes Tralow (1944, reprinted many times); a very detailed novel in Serbian by Radovan Samardzic (1987); one in Turkish by Ulku Cahit (2001)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com