Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
iskelesi, kitabının, wigan, yolu, özeti

Wigan İskelesi Yolu Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Wigan İskelesi Yolu Kitabının Özeti

Wigan İskelesi Yolu

Yazarın Yorkshire ve Lancashire'daki iç karartıcı, yoksul sanayi merkezlerinin işçi sınıfı yaşantısından edindiği deneyimlerle yoğun bir hesaplaşması olan Wigan İskelesi Yolu, hem parlak hem acı bir tartışma yaratmıştır ve bu tartışmanın politik gücü, aradan geçen uzun zamana karşın, hâlâ ayaktadır George Orwell, bu kitapta, kapitalistleşen ve makineleşen bir toplumda işçilerin, özellikle maden işçilerinin içinde bulunduğu insanlıkdışı yaşamı ve madenlerin işletilişi, kir, açlık, işsizlik kıskacındaki toplumsal adaletsizliği içimize işleyen bir dürüstlük, öfke ve derin bir insanlık yüklü kalemiyle gözlerimizin önünden hiç gitmeyecek biçimde betimler

"İnsana doğrudan seslenen, zihnimize saplanan, taptaze ve gözüpek bu kitabın neden böylesine güçlü bir etki yaratmış ve hâlâ yaratmakta olduğunu anlamak zor değil Karşımızda, her şeyden önce, yoksulluğun ve ondan sonra da sınıf ayrımlarında yatan gücün incelenmesi duruyor"

Richard Hoggart

"Tam bir dâhi olanca düş kırıklığı ve öfkesi ilk kez Wigan İskelesi'nde doğru anlatımlarını bulmuş"

Peter Ackroyd-The Times

Yazar : George Orwell

Yayınevi : İthaki Yayınları

Sayfa Sayısı : 298

Etiket Fiyatı : 21,00 YTL

Basım Tarihi : Ekim 2005

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com