Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bergsonda, ilişkisi, ruhbeden

Bergsonda Ruh-Beden İlişkisi

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bergson felsefesi Fransanın ardından hemen hemen bütün dünyada yankı uyandırmasının sebebi aynı zamanda yeni bir dil, üslup ve mesaj içermiş olmasında aranmalıdır Bu “yeni felsefe”, Fransada Yaratıcı Evrimin yayınlanmasından kısa bir süre sonra bizde de düşünce hayatında bir kıpırdanma ve canlılığa vesile olmuştur

Elinizdeki kitap, ruh-beden ilişkisi problematiğinden hareketle Bergsonu yeni bir bakış ve ele alışla değerlendirmek ve onun felsefesi içindeki olası bağlantıları daha belirgin bir duruma getirmek arzulanmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com