Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
almoranın, hikayesi, kitap, özeti

Almora'nın Hikayesi - Kitap Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Almora'nın Hikayesi - Kitap Özeti

Almôra'nın Hikayesi
Çok uzakta, mavi masal ülkesi adında bir ülke vardı Yeryüzünde zamanın işlemediği tek yer olan bu ülkede, dürüst ve onurlu insanlar yaşardı

Ülkenin en bilge ozanı Almôra, Eznora şehrinde yaşardı Çocuklar en çok Almôranın hikayelerini severler, kentin sokaklarını onun hikayeleri ve şarkıları ile çınlatırlardı

Bir gün güneş hiç doğmamak üzere battığında, Mavi Masal Ülkesi yağmalandı ve yok oldu İhanet denen bitimsiz karanlık, masalcı Almôranın diyarına da girmişti artık Çocukların şarkıları sustu önce Rüzgar öfkelendi ve silueti fırtınaya dönüştü Yağmur küstü; ve yağmadı bir daha Mavi Masal Ülkesi kendisine yenilmişti ve zamanın kapıları açılmıştı artık

Almôra ülkesini terk etmek zorundaydı Zamanın kapılarından geçti

Ve zaman işlemeye başladı Gece, Eznoranın üzerine yavaş, yavaş çökerken son bir kez baktı Almôra; ülkesinin yok oluşuna şahit oldu Daha önce, yani zaman hükmetmezken, mutluluk ve coşku dolu şarkılarla çınlayan sokaklar, şimdi kızıla çalan bir öfkenin işgali altında suskun ve küskündü Çocukların sokak lambaları altında kurdukları düşler, kaldırım taşlarına yazılan umutlarla birlikte silinip gitmişti

Gözlerini ufka çevirdi; zaman hiç kimseyi beklemezdi, artık gitmeliydi Öyküleri, ezgileri ve yüreği ona ihanet etmemişti henüz Hala yeniden başlayabilirdi Her son yeni bir başlangıçtı, yeni başlangıçlar yalnızca cesur insanlar içindi

Her şeye rağmen burada olabilenlere,

TÜM CESUR İNSANLARA!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com