Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kitabının, kökler, yollar, özeti

Kökler Ve Yollar Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kökler Ve Yollar Kitabının Özeti

Kökler ve Yollar

Bu kitabı hocamız Nermin Abadan-Unata armağan ediyoruz Hiç şüphe yok ki, Abadan olmasaydı Türkiyedeki göç çalışmaları bu denli hızla yol alamazdı Bugüne kadar göç araştırmalarında herkese sağladığı her türlü katkı ve cesaretten ötürü hocamıza teşekkür ediyoruz Onun varlığı, yaşam öyküsü, dostluğu, heyecanı, cesareti, merakı, soruları ve yorumları her zaman bize yol gösterdi

İstanbul Bilgi Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç Dr Ayhan Kaya ile araştırma görevlisi Bahar Şahinin derlediği bu çalışma, 1960lı yıllarla birlikte Türkiye ile Batı Avrupa ülkeleri arasında hızlanan göç olgusundan sonra ortaya çıkan ulusaşırı düzlemi siyasal, toplumsal, ekonomik ve kültürel açıdan ayrıntılı olarak ele alıp yorumlarken, bizler için “Almancı” Batılılar için ise “yabancı” olan insanlarımızın hem kendi hem de yaşadıkları ülkelerin sınırlarını aşarak çok farklı bir alan yaratan deneyimlerinin sonuçlarını irdeliyor Artık günümüzde küreselleşme ile hız kazanan ulusaşırı kimliğin yarattığı sorunları, sadece daha önce uygulanan göçmen ve azınlık stratejileri ile açıklamak yetmemekte, küreselleşme sürecinin yaratmış olduğu olguları yine “küreselleşmenin araçları” nı kullanarak çözme yoluna gitmek daha doğru sonuçlar vermektedir

Bu kitapta yeralan metinlerin tamamı İstanbul Bilgi Üniversitesinde düzenlenen iki uluslararası konferansa sunulan bildirilerden oluşmaktadır Disiplinlerarası bir nitelik taşıyan bildiriler siyaset biliminden ekonomiye, sosyolojiden antropolojiye, uluslararası ilişkilerden kültürel değişimlere, demografiye kadar birçok disiplinin oluşturduğu ortak alandaki çalışmaları içermektedir “Uluslararası Göç Süreçleri ve Güvenlik Tartışmaları”, “Ulusaşırı Alanda Almanya Türkleri”, “Diğer Ülkeler”, “Madalyonun Diğer Yüzü Türkiye” adlı dört bölümden oluşan bu çalışmanın Türkiyedeki göç araştırmaları için önemli bir kaynak olacağına inanıyoruz

Yazar : Ayhan Kaya & Bahar Şahin

Yayınevi : İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları

Sayfa Sayısı : 645

Etiket Fiyatı : 33,00 YTL

Basım Tarihi : Şubat 2007

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com