Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kitabının, topraksızlar, özeti

Topraksızlar Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Topraksızlar Kitabının Özeti

Topraksızlar

Metin'in hem çektiği belgesel filmlerle hem de bu kitapla sağladığı katkı, MST mücadelelerinin ve zaferlerinin ilerici derslerini Türkiye soluna taşımak açısından kilit bir önem taşıyor

- James Petras-

Metin Yeğin'in Topraksızlar'ın on kollektif lideriyle Türkiye için yaptığı görüşmeler ve yürüyüş notları bu kitabı geliştirdi "Topraksızlar" yeniden, yüz sayfa kadar da eklemeyle size ulaşırken, yanında üç yeni belgesel filmi de taşıyor Son yürüyüşü anlatan "Bir Şenlikti Uzun Yürüyüş", Amazon Ormanları'nın içinde yeni işgal yeri olan; "Abril Vermelho ve Belemdeki MST yerleşim yerine farklı bir açıdan bakan "Amazon'da Dans" belgesel filmleriyle beraber, neredeyse artık bir klasiğe dönüşen "Topraksızlar", dünyanın öte ucundaki mümkün olan başka bir dünyayı size aktarmayı amaçlıyor

"Topraksızlar", Neoliberalizme karşı Latin Amerika'daki direniş öykülerini anlatan üçlemenin ilk kitabıdır Bu kitapla birlikte yayınlanan Brezilya, Uruguay, Arjantin işgal fabrikalarını anlatan kitap ve filmleriyle "Patronsuzlar", hemen ardından gelecek olan Bolivya, Venezüella kitabı ve filmleri bu üçlemenin diğer ikisidir

Yazar : Metin Yeğin

Yayınevi : Versus Kitap

Sayfa Sayısı : 294

Etiket Fiyatı : 16,00 YTL

Basım Tarihi : Şubat 2004

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com