Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kemalist, ortadoğu, türkiye

Kemalist Türkiye Ve Ortadoğu

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kemalist Türkiye Ve Ortadoğu

Alman Yazar Kruger; 1932 yılında, Osmanlı İmparatorluğunun son zamanları ile Atatürk Cumhuriyeti sürecinde, Türkiyeyi çeşitli konularda incelemiş ve bölümler halinde yorumlarını aktarmıştır
Yazarın incelemelerinde belirttiği önemli tespitler aşağıdadır;
1 Jön Türk akımı temelde bir subay hareketidir
2 Hıristiyan azınlıklara ayrıcalıklar tanınmıştır
3 Türkiye 1 nci Dünya Savaşına girmeseydi, itilaf devletlerinin yenilgiye uğratılması kolaylaşırdı
4 Atatürk Devrimleri ülkeyi olumlu yönde geliştirmiştir
5 Ekonomik yaşamda etkin rol oynayan, Ermeni ve Rumlar Avrupanın ekonomi ajanıdır
6 Kemalist reformların en önemlisi, Türk kadınına özgürlük vermesidir
7 Dünyada hiçbir Ulus, Türkler kadar ordusuna bağlı değildir
8 Türkler, İngiltereyi Sevr anlaşmasının başlıca planlayıcısı olarak suçlamaktadır
9 Mustafa Kemal ve arkadaşları; dine dayalı devlet düzenini kaldırarak, Ermeni ve Rum azınlıklar sorunlarını da çözmüştür
10 Ermeni sorununun baş sorumlusu, Rus emperyalizmidir
11 Ruslar, Azerbaycan üzerindeki Türk emellerinden aşırı korkmaktadır
12 Araplar, Türklere istilacı ve üstün Arap uygarlığının yıkıcıları gözüyle bakmışlardır
13 Türkiyenin coğrafi konumu çok önemlidir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com