Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
mesih, sabatay, saraydaki, sevikitap, özeti

Saraydaki Mesih Sabatay Sevi-Kitap Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Saraydaki Mesih Sabatay Sevi-Kitap Özeti

Saraydaki Mesih Sabatay Sevi-Adem Özbay

Saraydaki Mesih, bin yıllardır Yahudiler tarafından beklenen kurtarıcı olduğunu iddia eden ve peygamberi Nathan'la bunun propagandasını yapan Sabatay Sevi'nin, Osmanlı sultanı Avcı Mehmet'i hedef almasından sonra, canını kurtarmak için dönmeliği seçtiği saraydaki günlerini ve saraydaki insanların bu beklenmedik misafirle değişen hayatlarını anlatıyor
Mesih'le beraber fahişeliğin kadını olarak bilinen karısı Sera da saraya Fatma Hanım olarak gelmiş, fettanlığını kullanarak Mesih'in davasına yardımcı olmaktadır Fakat medrese hocası devşirme Silahtar Ahmet Ağa'yla aralarında başlayan aşk, saraydaki düzenli yaşamı bir anda altüst eder
Sultanın akıl hocası Şeyhülislam Vani Efendi, Bektaşi Şeyhi Niyaz-i Mısri ve Mesih'in aralarında başlayan dostluk sarayın dine bakışını değiştirecek ölçüde etkili olur Bu arada Sadrazam Köprülü Fazıl Ahmet Paşa bu grupla şiddetli bir nüfuz savaşına girer
Edirne Valisi Kuru Ahmet Paşa, Mesih'in sakladığı sırrını öğrenmek için Mesih'e ve Sera'ya şantaj yapmaktadır

Tüm bunların uzağında olmak isteyen sultanın av ve harem maceraları, devşirme Hureyye'nin özgürlük mücadelesi, Sera ve Silahtar'ın hazin aşkları sürerken, sarayda ardı arkası kesilmeyen entrikaların sonunda Mesih'i ve çevresindeki herkesi şaşırtıcı sonlar beklemektedir
Sabatay Sevi'nin gerçek yaşam öyküsünden yola çıkılarak yazılan "Saraydaki Mesih" bildiklerimizin ve geçmişin bize sunduklarının, hiç de anlatılanlar gibi olmadığını gösteren ibretli bir 'geçmiş zaman' romanı…

272 sayfa

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com