Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
jöleli, kitabının, özeti, şarkılar

Jöleli Şarkılar Kitabının Özeti

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Jöleli Şarkılar Kitabının Özeti

Jöleli Şarkılar

Bazı yazarlar netamelidir… Varoluşları hep başka insanlarda,başka yazarlarda eksik olanı, sanatsal dehayı açığa vururBoris Vian bunlardandır!Kısacık bir ömre devasa yapıtlar; romanlar,tiyatrolar, şiirler, şarkılar,senaryolar,resimler sığdırmış bu netameli yazarın şiirleriyle karşı karşıyasınız…

Vian her zaman aykırı ve muhalif bir tavır sergilediSaygın edebiyat çevrelerine şirin gözükmeye çalışmadıSonuçta, yaşamı sırasında eleştirmenlerle çok uğraşmasının bedelini, söylem dışı bırakılarak ödediğini görüyoruz, adı hiç bir zaman öne çıkarılmadıTepeden tırnağa toplum ve düzen karşıtı kişiliğiyle, eleştiri ve şiddet yüklü romanların yazarının, 68in devrimci öğrencileri için bir mit haline gelişini anlamak zor değil Bu edebiyat dışı buluşma,Boris Viana ölümünden sonra edebiyat dünyasındaki ününü de getirdi

Yazar : Boris Vian

Yayınevi : İthaki Yayınları

Sayfa Sayısı : 48

Etiket Fiyatı : 7,00 YTL

Basım Tarihi : Aralık 2006

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com