Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kafa, kafaya, kitabının, özeti

Kafa Kafaya Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kafa Kafaya Kitabının Özeti

Lester Thurow un kitabı hakkında

Son yarım yüzyılın büyük bir kısmını ormandaki Sovyet ayısı yüzünden endişelenmekle geçirdik Demokrasi ve kapitalizmin karşısında diktatörlük ve komünizm vardı 1940larda Sovyet ayısının Kızıl Çin ejderhasının yardımıyla dünyayı ele geçireceği düşünülüyordu Ayının askeri gücü ile ekonomik ve teknolojik gücü başa baş görünüyordu
Yunanistan ve Türkiyeye yardımlar, NATO, Kore Savaşı hep ayıyı ormanda tutmaya yönelikti Reagan Yıldız Savaşları programı için Amerikanın savunma bütçesini iki katına çıkarmıştı

Ayı birdenbire yok oldu Komünizmin gerilemesi birçok bakımdan 770 yıl önce Cengiz Hanın Avrupayı fetihten vazgeçmesine benziyordu SSCBnin tüketim maddeleri dağıtımındaki beceriksizliği yüzünden komünizm sonsuza kadar süremezdi ama istenseydi daha uzun müddet devam edebilirdi
Cengiz Han Avrupayı tam fethetmek üzereyken nasıl geri dönüp Orta Asyaya çekildiyse komünizmin ani yok oluşu da aynı derecede esrarengizdir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com