Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
enneadlar, kitabının, özeti

Enneadlar Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Enneadlar Kitabının Özeti

Enneadlar

Bu kitap Yeni İskenderiye Okulunun ve Yeni Eflatunculuğun en büyük temsilcisi olan filozof Plotinos'un öğretisinin kendi talebesi Porphyrios tarafından Enneadlar (Dokuzluklar) başlığı altında toplanmasıyla oluşturulmuş büyük yapıtın M Nicolas Bouillet'nin çevirisi ile Paris'te 1856 yılında yayınlanmış olan orijinalinin bir özetidir
Eflatun'un idea kuramını ve metafiziğini kendi katkılarıyla da yeniden öne süren Plotinos'un öğretisi, büyük inisiyenin (Eflatun) Hellenistik çağda, ayrıca Orta Çağda hem Hristiyan hem de İslam felsefesinde etkili olmasını sağlaması bakımından çok önemlidir
Ülkemizdeki bir boşluğu da doldurmakta olan bu özet kitap hem büyük filozof Plotinos'un öğretisinin bütününe yönlendirici bir rehber olması hem de ezoterik geleneğin anlaşılması zor alanlarına ışık tutarak zihinlerde yepyeni açılımlar oluşturması bakımından önemli bir görevi hakkıyla yerine getirmektedir

Yazar : Plotinos
Yayınevi : Ruh ve Madde Yayınları
Sayfa Sayısı : 272
Etiket Fiyatı : 16,00 YTL
Basım Tarihi : Kasım 2008

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com