Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çehreler, gizli, kitabının, tarihimizde, yakın, özeti

Yakın Tarihimizde Gizli Çehreler Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yakın Tarihimizde Gizli Çehreler Kitabının Özeti

Yakın Tarihimizde Gizli Çehreler

- Lenin'in arkadaşı, Yahudi asıllı komünist PARVUS, 1910'da neden İstanbul'a geldi; dört yıl kaldı? Burada ne yaptı? Neler yayınladı? Kimlere tesir etti? Almanya'nın yanında harbe girmemizi neden istedi? Sonra ne oldu?

- Yahudi asıllı Türkiye vatandaşı Moiz Kohen, neden TEKİN ALP takma adıyla Türkçülük ve Atatürkçülük yaptı? Bunların arkasına saklanıp, neden dinimize saldırdı? Neler yazdı? Anadolu'yu bir ''İsrail'' yapma için nasıl çalıştı?

- Gazeteci kimliği altına gizlenen, Fransız casusu MADAM GAULİS, 1919-1927 yılları içinde Anadolu'yu neden dolaştı? Ankara-İstanbul-Fas-Paris-Lozan arasında, neden yedi kere gidip geldi? Kimlerle görüştü; ne haberler getirip götürdü?

- 15 Mayıs 1919'da, İzmir'de, asker ve sivil heyetlerin aldığı kararı dinlemeyip, Yunanlılara ateş eden; bu yüzden halktan ve askerden yüzlerce müslümanın öldürülmesine, evlere tecavüz edilmesine sebep olan; İttihatçı fedai, anarşist, soydan Dönme Sabatayist, Selanikli Osman Nevres veya tetikçi adıyla HASAN TAHSİN kimdir? Ne biçim bir şeydir?

Yazar : M Ertuğrul Düzdağ

Yayınevi : Zvi Geyik

Sayfa Sayısı : 220

Etiket Fiyatı : 13,00 YTL

Basım Tarihi : Nisan 2004

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com