Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kitabının, sürgün, ölüm, özeti

Ölüm Ve Sürgün Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ölüm Ve Sürgün Kitabının Özeti

KİTABIN ADI : Ölüm Ve Sürgün (Death and Exile)
KİTABIN YAZARI : Justin McCarthy / Çeviren : Bilge Umar
YAYINEVİ VE ADRESİ : Darwin Press Inc Princeton/New Jersey İnkılap Yayı evi
BASIM TARİHİ : 1998
KİTABIN YAYIM MAKSADI
Osmanlı Müslümanlarına karşı yürütülen ulus olarak temizleme işlemiyle ilgili gerçekleri açığa çıkarmak
KİTABIN ÖZETİ
1800de Anadoluda, Balkanlarda ve Güney Rusyada geniş bir Müslüman ülkesi bulunmaktaydı Bu ülke Kırım ile Art bölgelerini, Kafkasya yöresinin çoğu bölümünü, Anadolunun hem doğusunu hem batısını ve Arnavutluk ile Bosnadan Karadenize kadar uzanıp hemen hemen tümü Osmanlı İmparatorluğu içinde bulunan Güneydoğu Avrupayı kapsıyordu 1923de ise Müslüman ülkesi durumunda kalan yalnızca Anadolu, Doğu Trakya ve Güneydoğu Kafkasyanın bir kesiminden ibaretti Balkanlardaki Müslümanların çoğu gitmişti Ya ölmüşler ya da göçe zorlanmışlardı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com