Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kitabının, sarayı, topkapı, yüzyılda, özeti

15. Ve 16. Yüzyılda Topkapı Sarayı Kitabının Özeti

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

15. Ve 16. Yüzyılda Topkapı Sarayı Kitabının Özeti

15 ve 16 Yüzyılda Topkapı Sarayı

Osmanlı mimarlık tarihi hakkında yazılmış temel yapıtlardan biri
Aptullah Kuran

Profesör Necipoğlu, bu yapıtta, dünyanın en büyük ve meşhur yapı komplekslerinden birinin, binalar üzerine bire bir araştırmalara, dönemin yazılı kaynaklarına, arşiv belgelerine ve görsel belgelere dayanan tam anlamıyla ilk tarihsel yorumunu gerçekleştiyor Yazarın Osmanlı sarayındaki geleneklerin, törenlerin ve toplumsal yapının Topkapı Sarayı'nın tek tek bölümlerinin ve bütün planının biçimlenmesine ne yollarla yardımcı olduğunu inandırıcılıkla sergileyişi kitabı okumaya değer kılıyor
James S Ackerman

Yazar:Gülru Necipoğlu

Yayınevi:Yapı Kredi Yayınları

Sayfa Sayısı:398

Etiket Fiyatı:45,00 YTL

Basım Tarihi:Ocak 2007

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com