Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gödeli, mehmet

Gödeli Mehmet

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gödeli Mehmet

Gödeli Mehmet kitap Özeti

Mavnacılıkla uğraşan bir gencin yaşam kavgası, bu sırada başına gelen olaylar ve toplumun değişimiKİTABIN ÖZETİ:Serin bir sonbahar akşamıdırEski köprüden geçerken parmaklığın kenarında yığılmış bir kalabalık görürKalabalık mavnaları seyrederMavnacılar ise ellerindeki kancalarıyla öteye beriye dayanarak ve birbirine bağırarak çıkmaya çalışırlar;fakat bir yandan iskeleye yanaşmaya çalışanşirket vapurları,bir yandan da akıntı onlara engel olurOnların bu hali her gün görülürBu adamcağızlar denizlerle,rüzgarlar-la ,insanlarla boğuşurOrada gözüne bu adamcağızları izleyen ve izlerken ağlayanihtiyar takılır İhtiyar,üzerine direk düşecek bir genci uyarırİhtiyara neden ağladığını sorarİhtiyar gözlerini silerek cevap verir_Bir oğlum vardı,burada öldü_Oğlun boğuldu mu?_Hayır,der Kurtuldu ancak elinden bir kaza çıktıBurda mavnacılıkyapardıKendi halinde,sessiz,akıllı bir çocuktuEşini çok sever ve çocuk-larına iyi bakardı Bir gün Yunanlı bir kaptanla tartıştı Adam uzun bir sü-re çocukla uğraştı Sonunda mavnamızı batırdı ,derBunun üzerine çocuk atladığı gibi Yunanlıyı öldürdü15 sene hüküm giydi Mahpusa girdikten sonra çok uğraştık;ancak kurtaramadıkSonra da öldü Bu acıya dayanamayan ,içlenen karısı da öldü Şimdi yetimlerine ben bakarım, derHiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını, insanların sadece kendi çıkarlarını düşündüğünü söylerKendine Gödeli Hüseyin,oğluna Gödelinin Mehmet derler Şu an hiç bir mavnacı Godelinin Mehmetin hikayesini bilmez ama o mavnacılara baktıkça onu hatırlar Mehmeti unutmaz, yetim çocukları,dul kadınları görür dertlenir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com