Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
başka, kadını, mektubu, seviyorsan, yırt

Başka Kadını Seviyorsan, Bu Mektubu Yırt!

Eski 02-10-2010   #1
Yar'e

Başka Kadını Seviyorsan, Bu Mektubu Yırt!

Gündeme bomba gibi düşen bir kadın, Eleni Karinte’n ve büyük bir aşk hikayesi…

Ana haber bültenlerinde, gazete manşetlerinde bir aşk mektubu hepimizin gözlerini yaşarttı Atatürk’ün Makedonya’da öğrenci olduğu yıllarda aşık olduğu Eleni’nin cümleleri, çoğumuzun ilk aşkı mavi gözlü o büyük lidere yazılmıştı
Bir Rum işadamının kızı olan Eleni ve Mustafa Kemal, evlenmek istemişler ancak Zübeyde Hanım bu evliliğe karşı çıkmış Eleni’nin babasının da onay vermediği bu aşk, maalesef mutlu sona ermemiş Eleni babasının zoruyla kahya ile evlendirilmiş
Evlenselerdi ne olurdu, bir ulusun kaderi değişir miydi? Bunu bilemeyiz ama ilk aşkların çok değerli olduğunu ve unutulmadığını hepimiz biliriz
Bu yarım kalmış, yaşanılmamış ancak unutulmamış aşk hikayesi üzerine yorum yapmak gereksiz çünkü Atatürk’ü büyük bir tutkuyla seven Eleni’nin mektubu her şeyi anlatıyor:

''Çok seneler geçti, ben halen her gün senden haber bekliyorum Herhangi bir zamanda mektubumu alırsan, beni hatırla Kağıttaki gözyaşlarımı görebileceksin Yıllar ve olaylar geçiyor, seninle ilgili çok şeyler konuşuluyor Mektubumu okurken, başka kadını seviyorsan, mektubumu yırt

Döneceğini, beni unutmayacağını biliyorum Babam vefat etti Beni senden ayırdığından tam bir yıl geçti, beni eve kapattı ve bir ay çıkmama izin vermedi Ağladım, biliyorum ki tüm kilitleri ve hapisleri boşuna harcadı
Beni evlendirecekleri adamı sadece bir kez gördüm ve kendisi bana onu sevebileceğimi söyledi Ben kendisine, 'Hayır, ben sadece ilk aşkımı seviyorum' dedim Babam beni hiç bir zaman affetmedi ve ben de kendisini affetmedim O zamanlardaki gibi artık genç ve güzel değilim

Ebediyen seni seven ve seni bekleyen, Eleni Karinte'n''

Kader kimi zaman her şeyin önüne geçiyor Ne garip değil mi? Koca bir önder, yeni bir devlet kurup, imparatorlukları yıkabiliyor, savaşlar kazanıp, bir milleti kurtarabiliyor da; bazen seven bir kalbi kurtarmaya gücü yetmiyor…

Candan Ünal

İmam Gazâli (ra)
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com