Ballı Baklava |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Ballı BaklavaBallı Baklava 8 kişilik Malzeme: 40 yaprak hazır baklava yufkası 1 çay bardağı bal 250 gr tereyağ 200 gr badem ezmesi 150 gr file badem Tarifi Tereyağı sos tenceresinde yanmamasına özen göstererek kısık ateşte eritin Baklavalar için kullanacağınız fırın tepsisini fırça yardımıyla erittiğiniz tereyağ ile yağlayın İlk yufkayı alıp fırın tepsisine serin ve üzerini yağlayın Yağı ince bir tabaka halinde sürmeniz yeterli olacaktır Yirminci yufkaya gelene kadar bu işleme devam edin Yirminci yufkaya geldiğinizde badem ezmelerini elinizle ufalayarak yufkanın üzerine serpin ve kalan yirmi yufka için de aynı işlemi tekrarlayın Yufkaların tepsiden sarkan bölümlerini düzgün bir şekilde kesin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin Pişen baklava hamurunu fırından çıkartın Ilınınca üzerine balı bir kaşık yardımıyla akıtın File bademlerle süsledikten sonra servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|