![]() |
Ekmek Veren Eli Öıran ßaba |
![]() |
![]() |
#1 |
bukett
|
![]() Ekmek Veren Eli Öıran ßabaBağdat'ı kıtlık kırıp geçiriyordu ![]() ![]() - Allah rızası için birazcık ekmek ![]() ![]() Tandırın başındaki kadın taze ekmekleri kızına uzattı ![]() ![]() ![]() Hamalın sevincine sınır yoktu ![]() ![]() - Çabuk söyle, bu ekmeği hangi evden aldın? Geriye bakıp eliyle işaret etti: - İşte şu evden ![]() Adam kızgın şekilde salladı başını: - Yanılmamışım, böyle zamanda başka kimin evinden alınabilir ekmek? diyerek eve doğru ilerledi ![]() Kapıyı açar açmaz da sordu: - Kim verdi ekmeği hamala? Hanım korkudan kızını gösterdi ![]() ![]() ![]() ![]() - Ben herkese ekmek versem bu evde ekmek kalır mı? diye ![]() Halbuki nimet şükür isterdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Artık benden ümidinizi kesin ![]() ![]() ![]() Kızcağız çarşıya inmiş, utana sıkıla sattıkları dükkanın karşısına geçerek bir tanıdık görürüm diye beklemeye başlamıştı ![]() - Sen masum birine benziyorsun, ne bekliyorsun burada? diye sormuştu ![]() - Ekmek alacak paramız kalmadı, bir tanıdıktan ekmek parası istemek üzere bekliyorum burada ![]() Hemen elini cebine attı adam ![]() ![]() ![]() ![]() Kızcağız elinin birini arkasına saklamış, ötekiyle parayı alırken adamın dikkatin çekti bu saklayış; - Elinde bir yara bere varsa tedavi ettireyim, niçin saklıyorsun? Allah bana nimet verdi, şükrünü eda etmek için iyilik yapmam gerek, dedi ![]() Kızcağız önce açıklamak istememişse de adamın ısrarı üzerine anlattı elinin durumunu: - Ben bir yoksula ekmek vermiştim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu açıklamayı dinleyen adam bağırmaya başlar: - Komşular! Çabuk buraya gelin, ben hayalimdeki altın kalpli kızı buldum, hayat arkadaşım işte karşımda, siz de şahit olun ![]() ![]() ![]() - Ekmeği isteyen fakir bendim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yola koyulurlar, ekmek veren eli sakatlayan şükürsüz babaya doğru ![]() ![]() ![]() ---------- "Şükrederseniz çoğaltırım, etmezseniz elinizden alır şükredene veririm ![]() ![]() ![]() ![]() O halde beni anın, ben de sizi anayım ![]() ![]() Katımızdan bir nimet olarak ![]() ![]() De ki: "Sizi yaratan, size kulaklar gözler ve gönüller veren O'dur ![]()
|