![]() |
İsırganotu Çorbası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İsırganotu Çorbası TarifiIsırganotu Çorbası Tarifi 1 demet taze ısırganotu ya da 250 gr kuru ısırgan 1 tepeleme yemek kaşığı un 1 tepeleme yemek kaşığı mısırunu 25 gr tereyağı 5 su bardağı et ya da tavuk suyu 3 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber Eldiven kullanarak ısırganotunu ayıklayıp saplarını atın ![]() ![]() Tereyağını çorba tenceresinde eritip üzerine un ve mısır ununu ekledikten sonra, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 2-3 dakika kadar kavurun ![]() Diğer taraftan, süt ve et suyunu derin bir kapta karıştırıp kavurduğunuz una azar azar ekleyin ![]() ![]() Tuz, karabiber, toz şeker ve haşlanmış ısırganotunu ilave ettikten sonra, en az 20 dakika daha pişirip ocaktan alın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|