Baklava Tarifi ( Elazığ ) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Baklava Tarifi ( Elazığ )Baklava Tarifi ( Elazığ ) Malzemeler Yeteri kadar un Sıvı Yağ Karbonat şeker ve ceviz YAPILIŞI: 1 Un ile sıvı yağ karıştırılarak iyice yoğrulur 1 çay kaşığı karbonat ilave edilerek tekrar yoğrulur 2 Elde edilen bu hamur yufka şeklinde açılır 2,5 santim genişliğinde şeritler halinde kesilir Bu şeritlere gül şekli verilerek bir kapta kızgın bir şekilde ortasından çatalla tutularak kızartılır 3 Önceden hazırlanan soğuk şurubun içerisine atılıp bir süre bekletilir Üzerine ceviz, fındık, fıstık ve benzeri şeyler dövülür, üzerine serpilir
|
|
|
|