Baklava Tarifi ( Türkmen ) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Baklava Tarifi ( Türkmen )Baklava Tarifi ( Türkmen ) Malzemeler: 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı süt 2 yumurta 2 yemek kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 yemek kaşığı limon suyu yada sirke tuz Alabildiği kadar un (kulak memesi kıvamında bir hamur olacak) Hazırlanışı: Süt+yumurta+yağ+yoğurdu iyice karıştırın sonra unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip iyice yoğurun Ele yapışmayacak bir hamur olsun bezelere bölün üstünü unlayıp kapatın ½ saat beklesin Bezeleri teker teker nişasta ile oklava yardımıyla açın işte şimdi hamurumuz hazır![]() ![]() Baklava yapımının geri kalanı çok basit açmış olduğumuz yufkayı oklavaya bir taraftan sarıp yufkanın üzerine çekilmiş ceviz serpip oklavaya sararız ve iki taraftan hamuru büzmeye başlarız ve o şeklinde tepsiye sıyırıp parçalara böleriz üzerine kızgın margarin döküp sıcak fırına veririz iyice kızardıktan sonra fırından alıp üzerine dökünüz
|
|
|
|