Çarşaf Böreği Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çarşaf Böreği Tarifi Yapılışı Nasıl YapılırÇarşaf Böreği Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri Malzemeleri: ? 1 su bardağı ılık süt ? Yarım su bardağı ılık su ? 1~2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı ? 10 gr yaş maya ? 2 çay kaşığı tuz ? 2 çay kaşığı toz şeker ? 3 5 ~ 4 su bardağı un? 400 gr beyaz peynirYağlamak için ? 50 gr eritilmiş tereyağı ? 1 çay bardağı ayçiçeği yağı Üzeri için ? Kalan yağ ? 1 yumurta sarısı Hazırlanışı: Mayayı küçük bir kapta toz şeker ve yarım bardak ılık su ile eritin Süt, ayçiçeği yağı ve tuzu ilave edip, azar azar un ekleyerek yoğurun Hamur toparlanınca unlanmış tezgaha alıp 5-10 dakika iyice yoğurun![]() 8 bezeye ayırın Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açıp kenara alın ve üzerini tereyağı ve ayçiçeği yağı karışımıyla bolca yağlayıp, üst üste yerleştirin 8 yufkalık grubu bütünüyle tutup ters çevirin![]() Böylece en üste gelen, ilk koyduğumuz yufkayı alıp, masanın ortasına koyun Parmaklarınızla, yumuşak hareketlerle inceltin İncecik açılan yufkanın uç kısmından biraz içe katlayıp, ufalanmış peynir yerleştirin![]() Rulo şeklinde sarın ve ortadan başlayarak tepsiye yerleştirin 30 dakika mayalanması için bekletin Yağ karışımından artan 2-3 yemek kaşığı yağa 1 yumurta sarısı ilave edin![]() Fırçayla böreğin üzerine sürün öncede ısıtılmış 180-200 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin Sıcak servis yapın![]() Çarşaf böreği artık hazır *Afiyet olsun
|
|
|
|