Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bavaruaz, böğürtlenli, tarifi

Böğürtlenli Bavaruaz Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Böğürtlenli Bavaruaz Tarifi



Böğürtlenli Bavaruaz Tarifi

350 gram krema
150 gram böğürtlen
150 gram (3/5 su bardağı) tozşeker
3/5 su bardağı süt
3,5 yaprak jöle
2 yumurta sarısı
1 çubuk vanilya
1 çaykaşığı limon suyu



1 1 dl (4/5 su bardağı) suyu, 90 gram (6 çorba kaşığı) tozşekerle birlikte 2 dakika kaynatarak şurubu elde edin Ateşten indirdikten sonra içine, önceden çözdüğünüz 1,5 yaprak jöleyi koyarak çözülmeye bırakın Mikserden geçirdiğiniz böğürtlenleri ve limon suyunu ekleyin Soğuttuktan sonra 150 gram krema ilave edin
2 İçine çubuk vanilya koyduğunuz sütü ısıtın Sonra vanilyayı çıkarın, kurulayıp kaldırın Kalan tozşekerle yumurta sarılarını çırpın Süzülmüş sütü azar azar ekleyip karıştırarak pişirin Kalan yumuşamış jöleyi ilave edin Soğuttuktan sonra kalan kremayı ekleyin
3 Yumurta sarılı kremayla böğürtlenli kremayı, önceden buzlukta bıraktığınız uygun bir kalıba, hafifçe karıştırarak dökün En az 6 saat kadar buzdolabında bekletin Kalıbı, içi sıcak su dolu bir kabın içinde birkaç dakika bekletin, sonra bavaruazı servis tabağına ters yüz edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.