Patlıcan Reçeli Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcan Reçeli Tarifi Yapılışı Nasıl YapılırPatlıcan Reçeli Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri Zorluk Derecesi: 3/5 Orta Hazırlama Süresi: 90 dk ![]() Malzemeler: ? 1 Kg Yumuşak Patlıcan? 1,5 Kg Toz Şeker? 2 Tane Limon ? 5-6 Litre Su ? 250 gr Sönmemiş KireçYapılışı: Patlıcanların kabuklarını soyup , güzelce yıkayalım 2 yada 3 parmak kalınlığında doğrayalım 250 gr kirecin üzerine 5-6 litre su koyup kireci eritip durulmaya bırakalım![]() Durulmuş kireçli suya doğradığımız patlıcanları atıp 6-7 saat bekletelim Sonra bu sudan patlıcanları çıkartıp bol su ile yıkayalım Şekeri tencereye koyup üzerine iki parmak geçecek kadar su koyup kaynatalım![]() Şerbeti kıvama gelince patlıcanları atıp reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatalım İnmesine yakın limon suyunu koyup 5 dk kaynatıp ateşten alalım Kavanoza koyup soğuyunca kapaklarını kapatalım![]() Dip Not: ? Reçel kısık ateşte kaynatılarak rengi koyulaştırılır Rengini zevkinize göre ayarlayabilirsiniz![]() ? Reçel kapaklarının içine zeytinyağına veya alkole batırılmış kağıt koyarsanız reçelleriniz küflenmez ![]() Afiyet Olsun ![]() ![]()
|
|
|
|