Pınar Labneli Çikolata Şöleni Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pınar Labneli Çikolata Şöleni TarifiPınar Labneli Çikolata Şöleni Tarifi Kek İçin 3 adet yumurta 3 fincan toz şeker 3 fincan un yarım çay bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Muhallebi İçin: 1litre süt 5 yemek kaşığı un 10 yemek kaşığı şeker yarım paket margarin yarım paket Pınar Labne Çikolata Sosu İçin: 2 çorba kaşığı un 1 paket kakao 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt 1 su bardağı su Kekin Yapılışı; Yumurta ve şeker köpük oluncaya kadar çırpılır Sonra un, yağ, vanilya ve kabartma tozu eklenir El ile iyice çırpılır ve yağlanmış borcama dökülerek 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir Muhallebinin Yapılışı; Margarin eritilir ve içine un dökülüp kavrulur Sonra süt ve şeker eklenir, şeker iyice eridikten sonra labne eklenir ve iyice çırpılır Kaynayıp kıvam almaya başladıktan sonra ateşten alınır Çikolata Sosunun Yapılışı; Bütün malzemeler bi tencereye dökülür,orta ateşte kaynayana kadar çırpılır Kıvamı katılaşmaya başlayınca ateş kısılır, 5 dakika daha çırpılır ve ateşten alınır Kekin üzerine muhallebi yayılır, onun da üstüne çikolata sosu yayılır ve bir spatula yardımı ile üzeri düzleştirilir İsteğe göre göre süsleme yapılır ve soğuyunca servis edilir
|
|
|
|