Sable Bisküvi (Fındıklı)Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sable Bisküvi (Fındıklı)TarifiServis (Kaç Kişilik): 16 kisilik Hazırlama Süresi: 45 dakika 1 ölçü sable hamuru Üstü için: 100 gr kavurulmuş fındık 2 adet yumurta akı Sable hamurunu hazırlayın Hamuru biraz unlamış yerde merdaneyle ½ cm incelikte açın (Yağlı kağıt üzerinde kolay açılır, merdaneyi unlamak gerekir) Beş cm çapında yuvarlak ve tırtıklı bisküvi kalıbıyla hamuru kesin Bir bıçak yardımıyla yapışan hamurları kaldırın Üst yüzlerine önce yumurta akı sürün, sonra kıyılmış fındığa batırın, yağlanmış fırın tepsisine sıralayın ![]() Orta ısılı fırında 20-25 dakika, açık pembe renkte pişirin Üstlerine pudraşeker eleyin (30-35 adet bisküvi çıkar)
|
|
|
|