Afyon Lokumu Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Afyon Lokumu TarifiAfyon Lokumu Yapılışı Mazemeleri Malzemeler: 1 su bardağı yağ (yarı svı yarı katı yağ) 1 su bardağı un 1 su bardağı şeker 4 su bardağı süt 1 paket vanilya İçi için: 1 kutu krem şanti 1 su bardağı süt Ayrıca: Hindistan cevizi Yapılışı: Önce krem şanti ile sütü mikserle iyicene çırpıp buzdolabına kaldıralım Un ile yağı biraz kavuralım Sonra diğer malzemeleride katıp pişirelim Muhallebi kıvamına gelince ateşten alıp Mikserle çırparak biraz soğutalım Büyük fırın tepsisine bolca hindistan cevizi dökelim Üstüne soğuttuğumuz muhallebiyi koyalım En üstüne krem şantiyi sürelim Buzdolabında bir gece bekletelim Servis yapacağımız zaman tepsinin enine 3 eboyuna 5 e bölelim Rulo şeklinde ikram edelim
|
|
|
|