Fıstıklı Tavukgöğüsü Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fıstıklı Tavukgöğüsü TarifiFıstıklı Tavukgöğüsü Tarifi 4 adet tavukgöğsü 1 lüle kaymak 1 çay bardağı Antep fıstığı 1 çay bardağı galeta unu 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çorba kaşığı tereyağı Tavukgöğüslerinin içine bıçak salarak, kenarlarını kesmeden kese gibi açılır Kaymak, fıstık, galeta unu iyice karıştılır Tavukgöğsünün içlerine doldurulur Ucu kürdanla tutturulur Üzerine tuz, karabiber ve kırımızı biber serpilir Tavaya yağ konur Tavuklar atılır, iki yüzü renk alacak kadar kızardıktan sonra kapak kapatılır 20-25 dakika pişirilir Sebze garnitürleriyle servise sunulur
|
|
|
|