Karanfilli Armut Marmeladı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karanfilli Armut Marmeladı TarifiKaranfilli Armut Marmeladı Yapılışı Mazemeleri Malzemeler :
2 kg armutun kabuklarını soyun Armutların çekirdek kısımlarını çıkartın Armutları geniş bir tencereye alın Üzerine 2 kg toz şeker ilave edin ve kaynamaya pişirmeye bırakın Armutlar pişitikten sonra blendırdan geçirin ve püre kıvamına getirin![]() Üzerine 2 adet limon suyu sıkın Püre kıvamına gelen armutların üzerine 1 çorba kaşığı karanfil ilave edin Armut marmeladını tekrar bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın Armut marmeladı soğuduktan sonra kavanozlara boşaltın
|
|
|
|