![]() |
Muzlu Bavaruaz Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muzlu Bavaruaz TarifiMuzlu Bavaruaz Tarifi 100 gr toz şeker 1 kahve fincanı su 2 adet yumurta akı 9 yumurta sarısı 180 gr şeker 1 kg süt 6 jelatin yaprağı 1 kahve kaşığı vanilya tozu 350 gr şanliy kreması Küçük bir kaba 100 gram şekerle 1 kahve fincan su koyarak, bir kaşık ucu ile şurup alarak suya batırıldığında şurup cam gibi bir hal alıncaya kadar küçük ateşte şekeri ağdalaşmaya bırakılır ![]() ![]() Sonra bir tencereye, 9 adet yumurta sarısı, 180 gram toz şeker ile 1 kahve kaşığı vanilya tozu koyarak, beş dakika kadar telle dövülür, sonra yumurtalara; kaynar bir halde 500 gram süt katıldıktan sonra, tencere ateşe oturtularak karışım ancak kaynama kıvamına gelinceye kadar telle hızlıca karıştırılmak suretiyle pişirilir, sonra da bu karışıma; 10 dakika soğuk suda yatırılmış ve iyice sıkılmış 6 adet jelatin yaprağı katılarak tekrar iyice karıştırıldıktan sonra tencere ateşten alınır, bu/lu suya oturtularak, karışımda hafif bir pelte meydana gelinceye kadar savurarak iyice soğutulur ![]() Pelteleşmeye yüz tutunca buna; merengili şantiy kreması katarak, her ikisi iyice karıştırılır, sonra da bavaruaz bir kalıba dökülerek buzdolabında buzluk altında ya da buz arasına gömmek suretiyle bavaruaz tabağa alınır ve servis yapılır ![]() NOT: Merengi daha kolay bir şekilde yapmak için: Küçük bir kuşaneye; 2 yumurta akı ile 120 gram şeker koyarak, yumurta akları koyu köpük haline gelinceye kadar küçük ateşte 15 dakika kadar telle dövülür ve iyice soğuduktan sonra şantiyi katmalıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|