![]() |
Fıstıklı Hulkum Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fıstıklı Hulkum TarifiFıstıklı Hulkum Tarifi 3 kilo şeker 300 gram ince nişasta 10 gram krimtartar Su (kaldıracak kadar) 1 su bardağı şamfıstığı Nişastayı soğuk su içinde ezerek ayran gibi yapmalıdır ![]() ![]() Krimtartarı da katıp, iyice karıştırarak tam kıvama gelinceye kadar pişirmeli, pişmezden bir çeyrek vakit evvel toz haline getirilimiş şamfıstığı katmalıdır ![]() Piştikten sonra ateşten alıp badem yağı ile yağlanmış bir tepsiye dökmeli ve soğuması için beklenmelidir ![]() Soğuduktan sonra dilimlere kesilerek, yarısı şeker ve yarısı nişastadan ibaret toza atmalı ve her tarafını unlayıp bir kavanoz içinda saklamalıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|