Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balıkesir, tarifi, tatlısı

Balıkesir Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balıkesir Tatlısı Tarifi



Balıkesir Tatlısı Tarifi

1 kilo un
300 gram tereyağı
Unun kaldıracağı kadar süt
6 yumurta sarısı
1 gram tuz
1,5 kilo şeker (şerbet için)

Yukarıdaki harçlarla, mükemmel bir hamur yoğurarak hazırlamalı, kıvamını bulunca, kendi haline bırakmalıdır Hamur, mayalandıktan sonra, hamur tahtasında tepsinize göre, hemen 12 adet kadar yufkalar açmalıdır Açılan yufkaların yarısı üst üste yağlı bir tepsiye, diğer yarısı da, yine yağlı diğer bir tepsiye üst üste koyarak fırınlayınız veya ateşe bırakınız Alt kısımları kızarınca, iki tepsiyi de ateşten indiriniz
Birinci tepsidekilerin en üst yufkası üzerine bolca kaymak yayınız Diğer tepsideki yufkaların alttaki kızarmış tarafı üste gelmek üzere, birinci tepsideki yufkaların üzerine kapatınız Ilık şerbet gezdirip soğuduktan sonra, porsiyonlara bölüp bolca yenilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.