Kaymaklı Ekmek Tatlısı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaymaklı Ekmek Tatlısı TarifiKaymaklı Ekmek Tatlısı Tarifi Malzemeler : 1 Ekmek Tatlısı Islatmak İçin: 10 Su B Sıcak SuŞerbeti İçin: 8 Su B Toz Şeker4 Su B Sıcak Su1 Paket Vanilya Servisi İçin: Kaymak Hazırlanışı Ekmek tatlısını geniş yuvarlak bir tepsiye alın Sıcak suyu üzerine dökün Bir tepsiyle ağzını kapatın ve suyu çekmesini bekleyin Şerbeti için; şekeri, suyu ve bir dilim limonu kaynatın Suyunu çeken ekmek tatlısının şerbetini sıcakken dökün Tepsisiyle ocağa alın Kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin Kaynamaya başlayınca vanilyayı atlının kenarlarına, şerbete dökün Kaymak ve yeşil fıstıkla servis edebilirsiniz
|
|
|
|