Çikolatali Armut Tatlisi Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatali Armut Tatlisi TarifiÇİKOLATALI ARMUT TATLISI TARİFİ Malzemeler: 4 adet armut 1 çay bardağı toz şeker 200 gram bitter çikolata 1 çorba kaşığı ince çekilmiş fıstık Yapılışı: Armutlar soyulur, ortadan kesilir ve çekirdek yatağı oyularak çıkarılır Fırın poşetine yerleştirilir, şeker serpilir Poşetin ağzı kapatılır, kenarı az kesilir Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika kadar pişirilir Sonra soğumaya bırakılır Bu arada çikolata Benmari usulu eritilir Armutlar tabağa alınır Üzerine eritilmiş çikolata gezdirilir, fıstık serpilir Soğuyunca ikram edilir
|
|
|
|