![]() |
Hurma Ve İncir Lokması Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hurma Ve İncir Lokması TarifiHurma ve İncir Lokması Tarifi 100 gr (1/2 su bardağı) zeytinyağı 6 kuru incir (ince kıyılmış) 10 kuru hurma (çekirdekleri çıkarılıp ince kıyılmış) 150 gr (3/4 su bardağı) portakal suyu 500 gr (4 su bardağı) un 60 gr (1/3 su bardağı) badem (çekilmiş) 2 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tarçın 2-3 su bardağı rafine yağ 200 gr (1 su bardağı) süzme bal Orta boy bir tencerede, zeytinyağı orta ateşte kızdırınız ![]() ![]() ![]() ![]() Unu, büyük bir kaseye eleyip içine badem, şeker ve tarçını katınız ![]() ![]() ![]() ![]() Hamur çok yapışıyorsa biraz daha un ekleyiniz ![]() ![]() ![]() Orta boy derin bir tavanın üçte birini rafine yağla doldurup orta ateşte 55 saniye, içine atılan bayat bir ekmek parçası kızarana kadar ısıtınız ![]() Lokmaları 2'şer 3'er yağa atıp, 3 dakika, renkleri hafifçe pembeleşene kadar kızartınız ![]() ![]() ![]() Lokmaların hepsi kızarınca, büyük bir servis tabağına alınız ![]() ![]() Hemen yada soğuduktan sonra servis ediniz ![]() Not: Hurma ve incir dolu lokmalar bir İtalyan tarifidir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|