![]() |
Kirazlı Pasta Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kirazlı Pasta TarifiKirazlı Pasta Tarifi MALZEME: 10 yumurta 10 çorba kaşığı toz şeker 10 çorba kaşığı un yarım paket vanilya 1 limonun rendelenmiş kabukları Kiraz Islatma Suyu İçin: 1 su bardağı su 3 çorba kaşığı toz şeker ![]() Krem İçin: 3 yumurta 3 çorba kaşığı un 7 çorba kaşığı toz şeker 2 su bardağı süt 1 çay kaşığı vanilya 1 limonun rendelenmiş kabukları HAZIRLANIŞI: Yumurtalar, bakır bir tencereye kırılır ![]() ![]() Hafif ateş üzerinde, koyu yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpılır ![]() Un, bir kaba elenir ![]() ![]() Yumurta-şeker karışımı bulunan kaba dökülür ![]() ![]() Yağlanmış ve içine alüminyum folyo kâğıt döşenmiş pasta kalıbının yarısına kadar konur ![]() Önceden ısıtılmış, hafif hararetli fırında 45 dakika pişirilir ![]() Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılır ![]() ![]() ![]() Kremin Hazırlanması: Yumurta, un ve şeker bir tencereye konur ![]() Üzerine, azar azar süt dökülerek ezilir ![]() Sonra, ateşe konulur ![]() ![]() Ateşten alınır ![]() ![]() ![]() Bu krem, pastaların üzerine sürülür ![]() Krazın çöpleri ayıklanıp çekirdekleri çıkartılır, kremin üzerine, kenarlardan görülecek şekilde dizilir ![]() Üstüne, ikinci kat pasta konur ![]() ![]() Meyve gözükmeyen yerler, "Kremle" süslenir, Üzerine çok az limonlu su sürülür ![]() Yuvarlak servis tabağı ile sunulur ![]() |
![]() |
![]() |
|