Çiçek Kek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çiçek Kek TarifleriÇiçek Kek Tarifleri Malzemeler ;1,5 su bardağı şeker 4 yumurta 1 su bardağı su 1 su bardağı ayçiçek yağ 3 bardak un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 yemek kaşığı kakao Yapılışı ; Önce şeker ve yumurtayı iyicene çırpın su,yağ un,vanilya ,kabartma tozu sırayla ilave edip mikserle karıştırmaya devam edin hamurun yarısını ayrın ve kakao ilave edin ben göz kararı fazla koydum ne kadar kakao koyarsanız bir o kadar un miktarınıda sade hamura ekleyin tepsiyi yağlayın kepçe yardımı ile tepsinin tam ortasına önce kakao karışımdan 1 kepçe sonra sade hamurdan bir kepçe koyun bu işlemi hamurlar bitene kadar devam ettirim hep tepsinin ortasına dökün siz döktükçe hamur kendiliğinden yayılacaktır kahvaltı bıçağı ile dıştan içe doğru kesin pasta keser gibi düşünün fotoğrafa yakından bakarsanız şekli daha iyi anlayabilirsiniz 175 derece ısınmış fırında 40-45 dak pişirilecek![]() NOT:ben daha iyi anlayabilmeniz için pişmeden önce ve piştikten sonraki 2 halininde fotosunu ekledim ISPANAKLI KÖSTEBEK PASTA Malzemeler ; 3 yumurta 3 kahve fincanı şeker 4 kahve fincan un 1 kahve fincanı süt ![]() 1 kahve fincanı sıvıyağ ![]() 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı robottan geçirilmiş ıspanak yaprakları 3 adet muz 2 paket krem şanti kremşantiyi çırpmak için 1,5 subardağı süt ![]() Yapılışı ; Yumurtayı şekerle birlikte mikser yardımıyla koyu bir kıvam alana dek çırpalım Ardından süt ve yağı ilave ederek çırpmaya devam edelim İstenilen kıvama gelince un ve kabartma tozunu ekleyelim Robottan geçirilmiş 1 su bardağı ıspanak yapraklarınıda ekleyerek yağlanmış yuvarlak kek kalıbına boşaltarak 180 derecede pişirelim Krem şantiyi 1,5 su bardağı sütle hazırlayaım Kekimiz pişince ve ılıdıktan sonra ortadan ikiye keselim üst parçasını robottan geçirelim Kekimizin alt parçasını az bir sütle ıslatalım Üç tane muzu halka keselim ve kekimizin alt kısmına döşeyelim hazırladığımız kremşantiyi tepeleme muzların üstüne sürelim Robotta ufaladığımız kekleri krem şantinin üzerine serpiştirelim En az 6 saat buzdolabında beklettikten sonra servise hazır![]() PİYANO KEK Kek için malzemeler ; 2 yumurta 1/2 su bardağı toz şeker 1 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1/2 su bardağı süt 1/2 su bardağı zeytinyağı 2 çorba kaşığı kakao ayrıca üzerine dökmek için 1,5 su bardağı süt ![]() Muhallebi için malzemeler ; 2 fincan un 2 fincan şeker 3 su bardağı süt 1 paket krema Yapılışı ; Kek malzemelerinin hepsi karıştırılır ve büyük boy tırtıklı borcama dökülüp pişirilir Kek fırından çıkınca üzerine 1,5 su bardağı soğuk süt dökülür![]() Muhallebi için un, şeker ve süt karıştırılarak pişirilir, soğuduktan sonra içine krema konup çırpılır ![]() Kekin üzeri muhallebiyle kaplanır, süslemek için üzerine bolca kakao serpilir
|
|
|
|