![]() |
Krem Şanti Tarifi ( Yumurta Akından ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Krem Şanti Tarifi ( Yumurta Akından )Krem Şanti Tarifi ( Yumurta Akından ) 300 gr çiğ krema 110 gr toz şeker 2 yumurta akı 500 gr buz istenirse vanilya Bir kuşaneye 300 gr ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra, çiğ krema, bozadan daha koyu ve sıkıca bir hal alıncaya kadar bunlar telle, hızlıca calkalarcasına çırpılır ve bir tarafa bırakılır ![]() ![]() ![]() Bundan sonra, bir kuşaneye 2 yumurta akı ile 110 gram toz şeker koyularak aklar iyice kabarıp da bembeyaz, sıkı ve sert bir köpük haline gelinceye kadar, ilk önceleri küçükç ateşte olmak üzere 15-20 dakika telle durmadan çırpılır, sonra da kuşane ateşten alınarak, iyice soğumaları için bir tarafa bırakılır ![]() Yumurta akları iyice soğuyunca bunlara, çırpıldıktan sonra bir tarafa bırakılmış olan aklar katılır, her ikisi ancak birbirleriyle halloluncaya kadar karıştırılır ve o şekilde kullanılır ![]() |
![]() |
![]() |
|