Çikolatalı Kabak Tatlısı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı Kabak Tatlısı TarifiÇikolatalı Kabak Tatlısı Tarifi 2 kg bal kabağı 2 su bardağı şeker Sos: Yarım adet kare çikolata 1 çorba kaşığı kakao 1 çay bardağı şeker 1 çorba kaşığı un 1 su bardağı su Kabak dilimlenir, bir tencereye dizilir Üzerine şeker serpilir Kapak kapatılır, 2 saat kadar bekletilir Sonra orta ateşte hiç bir su katkısı olmadan yumuşayana kadar pişirilir Tam pişince servis tabağına alınır ve soğumaya bırakılır Bu arada sos hazırlanır; su, un, kakao ve şeker küçük bir tencereye konur, karıştırılır Sonra küçük parçalara kırılmış çikolata atılır ve kısık ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir Kabakların üzerine gezdilir
|
|
|
|