![]() |
Portakallı Çikolatalı Parfe Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı Çikolatalı Parfe TarifiPortakallı Çikolatalı Parfe Tarifi Malzemeler 2 poşet toz kremşanti 2 su bardağı soğuk süt 125 gr bitter (sütsüz) çikolata 1 çay bardağı süt 2 yemek kaşığı dolusu neskafe 4 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş) 1,5 su bardağı toz şeker 1 adet portakalın kabuğunun rendesi Portakal şekerlemesi için; 1 adet ince dilimlenmiş portakal 4 yemek kaşığı toz şeker Yapılışı Kremşanti ve soğuk sütü derin bir kaba aktarıp mikserin yüksek devriyle, 4-5 dakika, kremşanti katılaşıp kar gibi oluncaya kadar çırptıktan sonra buzdolabında bekletin ![]() Diğer taraftan, çikolatayı parçalayarak küçük bir çelik tencereye veya dibi kalın çelik bir cezveye koyun ![]() ![]() ![]() ![]() Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaların sarısını ve beyazını ayırıp ayrı ayrı derin kaselere aktarın ![]() Yumurta sarılarının üzerine toz sekeri ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip, mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırpın ![]() ![]() Buzdolabında bekleyen kremşantiyi çıkarıp, azar azar bu karışıma ilave edin ![]() ![]() Yumurta aklarını ayrı bir kasede mikserin yüksek devriyle en az 10-12 dakika iyice katılaşıp, kar gibi oluncaya kadar çırpın ![]() ![]() Geniş ve derin bir kasenin içine strech film veya temiz naylon serin ![]() ![]() Portakal şekerlemesini yapmak için; toz şekeri geniş bir tavaya aktarıp kısık ateşte eritin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|