![]() |
Pötifur Tarifi (Bademli) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pötifur Tarifi (Bademli)Pötifur Tarifi (Bademli) 240 gr (1+1/3 su bardağı) badem (çekilmiş) 240 gr (1 su bardağı) toz şeker 30 gr (1/4 su bardağı) pudra şekeri 1/2 kahve kaşığı badem esansı 3 yumurtanın akı 4 kiraz ya da vişne tanesi (reçelden alınmış ve her biri ikiye bölünmüş) Önce fırınınızı orta sıcaklığa (170 C) getirip, ısıtınız ![]() İki orta boy tepsiyi alüminyum kağıtla kaplayıp, bir kenara bırakınız ![]() ![]() ![]() Tencereyi ağır ateşe oturtunuz ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, çabucak kalan yumurta akını karışıma ekleyerek, iyice karıştırınız ![]() ![]() ![]() Tepsileri fırının orta katına sürüp, pötifurları 15-20 dakika, renkleri altın sarısı olana kadar pişiriniz ![]() Tepsileri fırından alıp, pötifurları tepside 10 dakika bırakarak ılındırınız ![]() ![]() Not: Bademli pötifurları, çikolatalı pötifurlar gibi, yemeklerden sonra kahveyle servis edebilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|