Ayvalı Dilruba Tatlısı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayvalı Dilruba Tatlısı TarifiAyvalı Dilruba Tatlısı Tarifi Malzemeler 1 kg ayva 3 su bardağı toz şeker 2 adet limonun suyu Hazırlanışı 1 Ayvaları soyup dörde bölün Keskin bir bıçakla çekirdek yuvalarını çıkarıp kuşbaşı et formunda doğrayın![]() 2 Ayvaları orta boy bir tencereye koyup üzerine 5 santim çıkacak kadar su ekleyin Ayvanın çekirdeklerini de bir tülbente sarıp bağlayarak renk vermesi için tencereye koyun Orta ısılı ateşte, ayvalar iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın![]() 3 Suyunu süzüp çatal yardımıyla püre haline gelinceye kadar ezin Yaklaşık 3 su bardağı dolusu ayva püresi elde edeceksiniz![]() 4 Ayva püresini küçük bir tencereye aktarın Üzerine toz şekeri ekleyip çok kısık ateşte, sürekli karıştırarak şeker eriyip ayvalara karışıncaya kadar pişirin ve ocaktan alın![]() 5 Diğer taraftan, 15-20 santim çaplı bir tepsinin her tarafına fırça yardımıyla bolca limon suyu sürün Şekerli ayva püresini tepsiye bastırarak yayın Üzerini kapatmadan soğuk bir yerde (buzdolabı uygundur) bir gece bekletin 6 Ertesi gün dilimleyip üzerine fıstık ve badem serperek servise sunun
|
|
|
|