Lor Sarması Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lor Sarması TarifiLor sarması Tarifi Kullanılan malzemeler : 1 kg taze lor (çökelek) , 1 su bardağı bulgur , 2 adet yumurta , 1 su bardağı süt kaymağı , 4 kaşık tereyağı , dargın , 1 kg pancar yaprağı veya evelik , 1 deste taze soğan (kuru soğanda olabilir) , tuzHazırlanışı : Yapraklar yumuşaması için kaynar suda bir taşım haşlanır Taze lor içerisine yumurta , süt kaynağı , haşlanmış bulgur , ince doğranmış taze soğan , sıkılarak yaprağa sarılır Yağlanmış tepsiye düzgün bir şekilde dizilir üzerine yarım su bardağı su veya süt ilave edilerek orta sıcaklıktaki fırında pişirilir Servis yaparken üzerine eritilmiş tereyağı dökülür
|
|
|
|