Hindistancevizli Muhallebili Sarma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hindistancevizli Muhallebili SarmaHindistancevizli muhallebili sarma MALZEMELER: 1 kg süt 1 su bardağı un 1 su bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı margarin 1 paket hindistan cevizi 1 paket vanilya 1 paket krem şanti 1 subardağı süt istenilen miktarda fındık,ceviz veya antep fıstığı ![]() YAPILIŞI: Süt,un ve şekeri bir tencerede koyulaşana kadar pişirin En son margarin ve vanilyayı ekleyin Fırın tepsisine hindistancevizini düzgünce yayın Muhallebiyide hindistan cevizinin üzerine yayın ve soğumasını bekleyin Bu aradada krem şantiyi sütle birlikte çırpın ve muhallebi soğuyana kadar krem şantiyi buzdolabında bekletin Muhallebi soğuduktan sonra krem şantiyide yayın ve üzerine fındık veya ceviz serpin 3 veya 4 cm genişliğinde şeritler halinde kesin ve ortadan ikiye kesin(çünkü rulo yaptığınızda çok uzun oluyor) rulo yapın 5 - 10 dk daha buzdolabında beklettikten sonra yiyebilirsiniz AFİYET OLSUN
|
|
|
|